The Band

 

     BLADE Strings este singura trupa rock din Romania in care se folosesc exclusiv instrumente clasice, acustice. Sound-ul trupei este unul avangardist, BLADE Strings reusind sa construiasca o punte de legatura intre doua lumi diferite, intre muzica clasica si muzica rock. Repertoriul trupei cuprinde cele mai cunoscute piese ale genului, un tribut pentru tot ceea ce a insemnat muzica rock de-a lungul timpului, dar si piese de alta factura, rescrise si remodelate in stilul BLADE Strings.

 

 

     ADRIAN – „Trupa BLADE Strings este proiectul meu cel mai ambitios, la care lucrez de cativa ani. Daca trebuie sa dau o data oficiala a debutului nostru, aceea ar fi 2 noiembrie 2011, un recital intr-un club bucurestean. Insa creatia, munca efectiva pentru a pune pe picioare acest proiect a inceput cu mult timp inainte. Cel mai greu a fost sa gasesc piesele potrivite si sa le rescriu.  Evident ca nu exista partituri pentru ceea ce facem noi, insa asta nu a facut decat sa ne ambitioneze sa producem ceva unic, ceva propriu trupei. Ne-au influentat, desigur, cei de la Apocalyptica si fetele de la Bond. Iar intre timp si-au facut aparitia pe scena internationala si cei de la 2Cellos sau David Garrett, concurentii nostri directi, am putea spune. Eu am incredere in acest proiect muzical iar trupa BLADE Strings nu se va opri la granitele Romaniei, cu siguranta.“

 

 

     SIMONA – „Fiecare dintre noi a venit cu ceva nou in acest proiect:  eu de exemplu, cu experienta unor concerte live din zona muzicii rock, pentru ca am mai cantat si in alte trupe rock inainte. In BLADE Strings toti avem un lucru in comun:  suntem ascultatori ai muzicii rock, am mai cantat si cu alte ocazii piese de factura rock si cu totii ne doream sa aducem ceva nou in muzica romaneasca, un proiect in aparenta clasic dar cu o atitudine instrumentala si scenica mult mai dura, mai precisa, mai… ascutita. Concertele noastre sunt relaxate si pline de voie buna,  cautam tot timpul noi variante prin care putem sa demonstram ca si niste instrumente acustice pot suna la fel de bine ca si cele electrice. Aducem mereu ceva nou in show-ul si in imaginea noastra, iar repertoriul se mareste la fiecare concert.”

 

 

     SEBASTIAN: „In primul rand, trebuie sa muncesti foarte mult, sa te dedici artei. Este foarte greu sa te afirmi si sa te mentii odata ce ai reusit. E nevoie de rabdare si determinare, de istetime si carisma. Trebuie sa fii o persoana prietenoasa, deschisa, dornica sa experimenteze intotdeauna ceva nou. Trebuie sa-ti largesti continuu orizontul in materie de genuri si stiluri. De asemenea, orice moment artistic trebuie sa aiba si o interpretare teatrala, gesturi, expresie, mimica… trebuie sa fii un expert in a transmite emotii, prin toate mijloacele posibile. In final la asta se rezuma totul, la emotii…”

 

 

null

     LAURA – „BLADE Strings este implinirea unui vis: Rock pe vioara! Pentru ca abordam un stil nou pentru instrumentele reci, acustice, eu sunt mereu in cautare de noi efecte sonore pe care sa le aplicam in piesele noastre. Desi multi ne sugereaza, noi nu vrem sa renuntam la instrumentele clasice, tocmai acest lucru ne ajuta sa avem un “sound” special, unic pe scena actuala romaneasca. BLADE Strings este o trupa  non-conformista, din  multe puncte de vedere. Show-ul nostru se adreseaza tuturor ascultatorilor de muzica, in general. La concertele noastre, publicul experimenteaza o multime de senzatii, atat energia unui rock dinamic, antrenant, cat si linistea si relaxarea unor piese lente cu mici influente pop sau jazz.“

 

 

null

     MIHAI – “Urmarim mereu sa concretizam talentul, personalitatea si munca pe care o daruim in definirea trupei BLADE Strings intr-un repertoriu muzical valoros, simplu dar rafinat, viu si spectaculos, pentru minte, trup si suflet deopotriva.”